GDPR - onderneem actie (1)

June 9, 2017

 

Discover - Identificeer welke persoonlijke gegevens u heeft en waar het opgeslagen is

 

 

 

De eerste stap naar naleving van GDPR is om te beoordelen of de GDPR van toepassing is op uw organisatie en, zo ja, in welke mate. Deze analyse begint met het begrijpen van welke gegevens u heeft en waar die gegevens zich bevinden.

 

 

Is de GDPR van toepassing op mijn gegevens?

De GDPR regelt het verzamelen, het opslaan, het gebruik en het delen van "persoonsgegevens." Persoonlijke gegevens worden zeer breed gedefinieerd onder de GDPR als gegevens die betrekking hebben op een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

 

Als uw organisatie dergelijke gegevens in bezit heeft, in klantdatabases, in feedbackformulieren ingevuld door uw klanten, in e-mailinhoud, in foto's, in CCTV-beelden, in loyaliteitsprogramma’s, in HR-databases of op andere plaatsen, ofwel wilt u het verzamelen, en als de gegevens behoren bij of betrekking hebben op EU-ingezetenen, moet u voldoen aan de GDPR. Houd er rekening mee dat persoonlijke gegevens niet in de EU moeten worden opgeslagen om onder de GDPR te vallen. De GDPR is ook van toepassing op gegevens die zijn verzameld, verwerkt of opgeslagen buiten de EU, indien de gegevens aan EU-ingezetenen zijn gekoppeld.

 

Inventariseren

Om te begrijpen of de GDPR op uw organisatie van toepassing is en, indien wel, welke verplichtingen het met zich meebrengt, is het belangrijk om de gegevens van uw organisatie te inventariseren. Dit helpt u om te begrijpen welke gegevens persoonlijk zijn en om de systemen te identificeren waar die gegevens worden verzameld en opgeslagen, begrijpen waarom het is verzameld, hoe het wordt verwerkt en gedeeld en hoe lang het wordt bewaard.

 

GDPR Coach ondersteunt organisaties met GDPR-compliancy op basis van een 4-stappenplan, met checklists, rapportages en indien gewenst met personele ondersteuning.

 

 

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismaking: 06 - 46 738 611.

 

 

Please reload

Recent Posts

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

©2017 by GDPR Coach